פצע סוכרתי מהו וכיצד נטפל בו? באדם הסובל ממחלת הסוכרת כל פצע הוא פצע סוכרתי!
פצע סוכרתי עצמו מתחיל לעיתים קרובות מפגיעה כלשהי בכף הרגל, פציעה, חתך וכדו' ולפעמים לחץ באזורים שונים בכף הרגל כמו באצבעות הרגליים או העקב. יש ואלו פגיעות של בעלי חיים כמו עקיצות, או עיוותים מולדים בכף הרגל שמחמירים עם הופעת המחלה.
גם כאשר נראה שהפצע קטן ולא מזיק, כאשר מדובר באדם הסובל ממחלת הסוכרת עלינו להתייחס לנוכחות פצע בכובד ראש מכיוון שלסובלים מסוכרת פוטנציאל גדול לסיבוכים קשים בעקבות פצעים.
בעוד שאדם בריא נפצע או נשרט והפצע הולך ומגליד, באדם החולה סוכרת אותו פצע בדיוק, באותה חומרה ובאותו אזור בגוף עלול רק להחמיר וזאת בעקבות העדר התנאים הבסיסיים להחלמה כתוצאה מתופעות הנילוות למחלת הסוכרת אשר הופכים אותה למחלה המסכנת חיים!
פצע סוכרתי יכול להיות כיב, שריטה, נקודה שחורה הנראית כגלד תת עורי, נמק, שלפוחית שהתפוצצה וכו' בכל אלו נמהר לטפל בכדי למנוע הידרדרות המצב.
במקרים בהם פצע סוכרתי אינו מטופל כראוי מצבו עלול להחמיר למצב של זיהום מקומי המצריך טיפול אנטיביוטי, טיפול אנטיביוטי בפצע סוכרתי חייב להינתן בשני מישורים בכדי להגדיל את הסיכוי לפתור את הביעה ולהתגבר על הזיהום;
אחת הבעיות הקיימות כיום היא עמידות החיידקים מפני סוגי האנטיביוטיקה, מצב זה נגרם כתוצאה משימוש רב באנטיביוטיקה ולכן במרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית מבצעים מספר בדיקות מקדימות בטרם השימוש באנטיביוטיקה בכדי לקבל אינדיקציה מדויקת ביותר באיזה סוג אנטיביוטיקה כדאי ונכון לטפל בכדי להתגבר על הזיהום מהר ככל הניתן.
כיצד נזהה חשד לזיהום בעצם?
קיימים מקרים בהם הזיהום התפשט והגיע לעצם מצב הנקרא אוסטאומליטיס Osteomyelitis או במינוח רפואי מקוצר O.M, הופעת התופעה נגרמת בעקבות חיידק שעבר לעצם או בעקבות הזיהום המקומי של הפצע או זיהום שהועבר דרך מחזור הדם ממקור זיהום אחר בגוף. בשני המקרים הטיפול דומה.
כיצד נאבחן נוכחות וודאית של זיהום בעצם?
כיצד נטפל באוסטאומליטיס?
במקרים בהם הזיהום בעצם הינו קל ו/או התגלה בשלב מוקדם וטרם הספיק להתפשט ניתן לטפלו באמצעות אנטיביוטיקה דרך עירוי, טיפול בגז אוזון בריכוז גבוה וחבישה עם משחה אנטיביוטית מתאימה, הרופא יבצע מעקב אחר מצב הזיהום באמצעות בדיקות דם חוזרות ובדיקות תרבית וכן באמצעות בדיקה פיזית של הפצע והפרשותיו, גוון העור ומצב הכאבים, את הטיפולים והמעקב יהיה לבצע בתדירות של מינימום פעמיים בשבוע וכל זאת בכדי להרוג את החיידקים ולהתגבר על הזיהום מהר ככל הניתן לפני התפשטותו. לעיתים נראה כי חלה הטבה בזכות האנטיביוטיקה, ירידת החום, ירידה בעוצמת הכאבים ובאודם המקומי והנפיחות אך זו לא אינדיקציה להחלמה! ויש להמשיך את
במקרים בהם הטיפול אינו מספיק, במקרים בהם קיים קושי להגיע למקור הזיהום עם אנטיביוטיקה דרך הוריד בעקבות חסימות ו/או היצרות של כלי הדם ו/או בעקבות חומרת המצב יתכן ולא תהיה ברירה אלא להחליט על ביצוע פרוצדורה כירורגית מינורית ככל הניתן וכמוצא אחרון לצורך התגברות על הזיהום. פעולה זו נקראת "הטרייה" – ניתוח הטרייה הוא הליך כירורגי בו מסולקים גופים מזוהמים, רקמות עצמות והפרשות לצורך ניקיון פצע במטרה לזרז החלמתו ולמנוע התפשטות זיהום לדם ולרקמות נוספות.
הטרייה מתבצעת במספר דרכים:
בשנים האחרונות הפך הטיפול בגז אוזון נפוץ יותר מבעבר. דר' יוסף סטראזשינסקי מנהל המרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית הוא מבין חלוצי השיטה אשר הביא עימו מארה"ב את המחקרים ועקרונות השיטה לטובת שימוש בטיפול זה בפצעים קשיי ריפוי בארץ לפני עשרים שנה.
בשנים הראשונות בהם טיפל דר' יוסף סטראזשינסקי וצוות המרכז הוסקולרי באמצעות אוזון בפצעים הרפואה עוד התייחסה לטיפולים אלו כאלטרנטיביים וכיום לאחר שנים של הצלחה בשימוש בגז זה ומחקרים רבים אשר הוכיחו יעילותו הרפואית הוכרז הטיפול באמצעות גז אוזון כטיפול רפואי, קונבנציונאלי.
במרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית – הבית של חולי הסוכרת תמצאו את כל הפתרונות לטיפול ומניעה של פצעי סוכרת.
במרכז הוסקולרי עומדים לרשותכם צוות אמין ומקוצעי בעל ניסיון מוכח ורב שנים בטיפול בפצעי סוכרת ובפצעים קשיי ריפוי, בחולים מורכבים וקלים ובכל סוגי הטיפולים והחבישות.
סיבוכים אלה, אשר לרוב קשורים למערכת כלי הדם, עלולים להיות מסכני חיים ממש. לכן, ישנה חשיבות גבוהה לשמירה על איזון הסוכר, ואם למרות זאת התפתחו סיבוכים – לטיפול מוקדם בהם. המרכז הוסקולרי מסייע לטיפול בפצעי סוכרת מכל הסוגים. ישנם סוגים שונים של פצעים אשר נפוצים אצל חולי סכרת. סוג מוכר אחד הוא פצעי לחץ.
אלו נגרמים כתוצאה מזרימת דם לקויה באזורים מסוימים של הגוף. חולי סכרת נוטים לסבול מסיבוכים בזרימת הדם, ולכן פצעי לחץ הם פצעי סוכרת מוכרים. פצעי לחץ שאינם מטופלים באופן מיידי עלולים להתפתח לדלקות נרחבות ולזיהומים בעצמות, ועד לסכנת חיים.