בפני חולי הסוכרת ניצבת התמודדות כפולה: עם המחלה ועם הסיבוכים האפשריים.
מחלת הסוכרת היא אחת המחלות הנפוצות ביותר ושכיחותה עולה מדי יום. סוכרת סוג 2 מכונה גם סוכרת מבוגרים, מכיוון שהיא מופיעה לרוב באוכלוסייה בוגרת, כאשר גורמי הסיכון הבולטים הם גנטיקה והשמנת יתר.
אנשים הלוקים במחלה זו, מתמודדים למעשה בשתי חזיתות. חזית אחת היא ההתמודדות עם המחלה עצמה וזה כולל שמירה על תזונה מאוזנת, פעילות ספורטיבית ולקיחה קבועה של תרופות שמטרתן לאזן את המחלה.
החזית השנייה קשורה לסיבוכים האפשריים, היכולים להופיע בחולים אלו ולניסיונות למנוע אותם או לטפל בהם.
אנשים שהתגלתה אצלם מחלת סוכרת סובלים למעשה מחוסר איזון רמות הסוכר בדם. רמות גבוהות של סוכר בדם, עלולות לגרום לבעיות רבות הקשורות לכלי הדם ולמערכות הגוף.
חשוב לדעת שסיבוכים אלו יכולים להופיע בדרגות חומרה שונות ועלולים גם להוביל לסכנת חיים. לכן, מומלץ לכל חולה אשר אובחן עם סוכרת סוג 2, לא להסתפק בטיפול השגרתי המוצע, אלא להתייעץ עם גורמים מקצועיים לגבי טיפולים שמטרתם למנוע את הופעת הסיבוכים השונים.
אמנם, לא בכל מקרה אפשר למנוע את היווצרות הסיבוכים, אך ניתן להקל עליהם ולהפחית את חומרתם. סיבוכי סוכרת סוג 2, כוללים פגיעות במערכות שונות בגוף וביניהם, נזק לכלי הדם המובילים לרטינופתיה של הרשתית. מצב זה מוביל לבעיות ראייה ואף לעיוורון.
סיבוך נוסף הוא פגיעה בתפקודי הכליות. חולים רבים נזקקים לטיפולי דיאליזה ובמקרי קיצון גם להשתלת כליה. מערכות נוספות העלולות להיפגע הן הלב, המוח, מערכת העצבים, מערכת העיכול, הגפיים וכיו"ב.
הרגל היא אחד האיברים הרגישים ביותר במחלה זו ויכולות להיווצר שלל בעיות באזור הגפיים.
הבעיות הנפוצות הן:
נפיחות, בצקת, פטרת, ציפורן חודרנית ופצעים זיהומיים בדרגות שונות. כמו כן, איבוד חלקי או מלא של התחושה בגפיים, יכול להוביל לאחד הסיבוכים הנפוצים הנקרא "כף רגל סוכרתית" והוא כולל התפתחות פצעים זיהומיים בעיקר ברגל, כמו כיבים, פצעי לחץ ואף נמק ברגל. כאשר המצב חמור, רוב הרופאים ימליצו לכרות את האזור הפגוע.
התאמת הטיפול לבעיית סיבוכי סוכרת יכולה להשתנות ממטופל למטופל, בהתאם לחומרת הסיבוך ולמצב המחלה. כמו כן, יעילות הטיפול וסיכויי ההצלחה למניעת רגל סוכרתית, תלויים במידה רבה במועד הפנייה לקבלת הטיפול ובמשמעת גבוהה של המטופלים, הכוללת שמירה על תזונה מיוחדת ולקיחת תרופות.
לא תמיד אפשר למנוע את הופעת סיבוכי המחלה, אך טיפול מוקדם ומותאם אישית, יכול לסייע בדחיית מועד הופעת הסיבוך וגם להקל על מידת חומרתו.