ונשמרתם נפשותיכם – כיצד מטפלים בפצעים קשים לריפוי? האם ניתן לרפא אותם בשלמות?
אנשים שסובלים מתופעה של פצעי לחץ תרים אחר פתרונות וטיפולים שיקלו על הכאב ויפתרו את המצוקה. אך כמה כואב כי קשה מאוד לטפל בפצעים.
מדובר בפצעים קשים ועקשניים שקשה מאוד לרפא אותם. כדי להצליח להתגבר עליהם יהיה צורך בטיפול ממושך וכן באמצעם שונים שירתמו למשימה להשגת הקלה ואף ריפוי.
העניין הוא שהפצע עלול להחמיר ולגרום לסכנות ממשיות. לכן אין להזניח את המצב אלא לפעול על מנת להקל על המצב.
דרכי מנע להיווצרות פצעי לחץ
למעשה הדרך היעילה ביותר לטיפול בפצעי לחץ היא פשוט מניעה של היווצרותם. אמנם לא תמיד זה אפשרי, אבל יש מספר דברים חשובים שיש לדעת וליישם. כאשר עושים כך ניתן להצליח למנוע פצעי לחץ.
- החלפת תנוחות – גם אם מדובר על אדם חולה או פצוע יש לדעת, כי ישיבה ממושכת או שכיבה רציפה באותה תנוחה גורמת לפצעי לחץ. לכן יש להחליף את התנוחה מפעם לפעם. החלפת התנוחה תמנע היווצרות של פצעים שיהיה קשה לטפל בהם אחר כך.
- עיסויים – יש מקרים בהם מומלץ לבצע עיסוי כדי למנוע היווצרות של פצעי לחץ. אם כי חובה לציין שהעיסויים מתאימים כל עוד אין פצעים - והם מונעים את היווצרות הפצעים. אך במקרה שכבר יש פצעים אין לעסות את המקום. זה עלול להחמיר את המצב.
- טיפולים אלטרנטיביים – יש מגוון טיפולים אלטרנטיביים שיוכלו לסייע במניעת הפצעים. יש להיוועץ עם מטפל מומחה ובעל ידע בתחום, כדי למצוא את השיטה היעילה שתוכל למנוע את הפצעים.
- טיפול בפצע – לאחר שנוצר פצע יש לטפל בו בצורה יסודית - כדי למנוע החמרה של המצב ותוצאות בלתי הפיכות. את זה עושים לאחר אבחון מקצועי של איש מקצוע. הוא יבחן את מצב הפצע ובהתאם לממצאים יתאים את הטיפול הנכון.
- שילוב של תרופות, ויטמינים וגז אוזון יובילו מהלך שיעודד ריפוי וצמיחה מחודשת של תאים בריאים. המטרה היא לעזור לפצע להתרפא ולהסגר. וכמובן שלא להעמיק ולהסתבך אף יותר.
סוכרת היא מחלה נוראית שגורמת לפצעים ופוגעת ברמת החיים באופן משמעותי. סובלים מפצי לחץ? יקירכם מפתח פצעי לחץ?
חשוב מאוד שתדעו כיצד לפעול על מנת למנוע החמרה של המצב. בעזרת אנשי מקצוע בתחום תוכלו לקדם ריפוי ולהצליח להוביל את החולה למצב של שיפור משמעותי.