המרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית הינו מרכז העונה על כל צרכיהם הרפואיים של חולי הסוכרת ולרשותו עומד צוות מובחר, מקצועי ומיומן לטיפול וליווי חולי סוכרת וחולים מורכבים בכלל.
למחלת הסוכרת השלכות רבות מלבד בעיית חוסר האיזון ברמות הסוכר בדם, מחלת הסוכרת פוגעת במערכות רבות בגופנו מבלי שנרגיש או נשים לב לתופעות ולנזק הנגרם, לכן נקראת המחלה גם "המחלה השקטה".
למשל; בעיה של חסימות והיצרות של כלי הדם, נקראת גם "טרשת עורקים" בעקבות הרובד הטרשתי (כולסטרול, עודפי סידן ופסולת תאית) המצטבר בכלי הדם. מחלה זו נקראת גם מחלת כלי דם פריפריים או מחלת כלי דם פריפרית PVD – Peripheral Vascular Disease נגרמת ו/או מחמירה כתוצאה ממחלת הסוכרת, ברוב המקרים אינה מלווה בכאבים, בעיקר לא בשלבים המוקדמים של הופעת הבעיה והיא עלולה להוביל להפרעות קשות בראייה ואף עיוורון, לנמקים בחלקי הגוף (בעיקר באצבעות וגפיים) ואף לקטיעות איברים.
סיבות נוספות מלבד מחלת הסוכרת אשר עלולות להוביל או להחמיר מחלת כלי דם הינן; תורשה, עודף כולסטרול, יתר לחץ דם, עישון, עודף משקל, מתח נפשי וגיל.
מחלת הסוכרת מחמירה היצרות והסתיידות של כלי הדם בגופנו; עורקים, ורידים ונימים וכתוצאה מכך נפגעת ו/או נחסמת זרימת הדם. כאשר קיים קושי בהולכת הדם, גם חמצן אשר עובר דרך מחזור הדם אינו מגיע באופן סדיר לאזורים מסוימים בגופנו. במקרים בהם חלה היצרות או הסתיידות בכלי הדם הקטנים באזור העיניים תפגע הראייה, במקרים בהם תחול ההיצרות באזור הגפיים התחתונות, כלי הדם הקטנים ביותר באזור בוהנות כפות הרגליים או אצבעות הידיים יהיו הראשונים להיפגע. במקרים אלו יתכן שיופיע אובדן תחושה או תחושת נימול באזור הפגוע, תיתכן הופעה של נוירופתיה סוכרתית, כאבים נוירופתיים מתוארים ע"י החולים כתחושה של "הליכה על חלוקי נחל", "תחושת שריפה ברגליים", "תחושת דקירות ברגליים" אך גם יתכן שלא נרגיש דבר ולפתע יתפתח פצע, בעקבות אספקת דם שאינה תקינה פצע זה יהפוך לפצע קשה ריפוי ועלול אף להידרדר למצב של נמק. פצעים מסוג זה נקראים ברפואה פצעי סכרת או פצע סוכרתי "Diabetic wound" , פצעים בכף רגל סוכרתית "Diabetic foot wounds" אך הדרך הנכונה ביותר להגדירן היא; תסמונת כף הרגל הסוכרתית Diabetic foot syndrome"" וזאת בעקבות מכלול הבעיות אשר הובילו להגדרה הרפואית ולא רק מחלת הסוכרת.
כיום קיימות מספר דרכים לטפל במחלות בכלי הדם כגון הסתיידות או היצרות. לאחר אבחון הבעיה ע"י הרופא יותאם הטיפול הטוב ביותר עפ"י חומרת המצב, למשל, במקרים קלים יתכן וימליץ על פעילות גופנית, תפריט מזון המתאים ובדיקות תקופתיות, במצב בינוני יתכן וימליץ על טיפול תרופתי קל כגון כדורים או עירוי להרחבת כלי דם, או טיפול בעירוי תרופתי "אילומידין" אשר מתבצע בבתי החולים תחת אשפוז בלבד ובהשגחה רפואית צמודה. במקרים בינוניים עד קשים יופנה המטופל לביצוע צנתור או מעקפים.
במרכז הוסקולרי לטיפול בכף רגל סוכרתית נשמח לייעץ לכם על שיטת הטיפול המתאימה ביותר עבורכם לבעיית כלי הדם, לאבחן את הבעיה לעומקה ולסייע לכם בייעוץ עם מיטב המומחים בקבלת ההחלטה תוך שאיפה להימנע ככל הניתן מהתערבות כירורגית.
כמו ברוב המצבים הרפואיים, מניעה היא הטיפול הכי יעיל. יש תרופות מגוונות שניתן ליטול כדי לסייע לזרימת דם תקינה כגון הפארין, אספירין, קומדין, פלביקס ועוד, לפי מרשם של הרופא המטפל.
האם יש צורך בניתוח? במקרים של היווצרות קריש דם בכלי הדם הגדולים, צינטור הוא הליך המקובל ביותר להחזרה מחדש זרימת דם תקינה. במקרים חמורים יתכן שיהיה צורך לבצע ניתוח מעקפים כדי להקים מחדש את זרימת הדם.
כאשר יש חסימות בנימים, כלי הדם המיקרוסקופיים המזרימים דם לנקודות הסיום של כלי הדם כגון קצות הגפיים, העיניים הריאות וכד', טיפול בחסימות הוא יותר מסובך. עקב גדלם הזעיר, לא ניתן להרחיב את הנימים באופן מכני. לטיפול בחסימות מסוג זה ניתן לעשות עירוי ב -Pentoxifylline. תרופה זו מגדיל את גמישות דפנות תאי הדם האדומים, דבר המאפשר להם לעבור יותר בקלות במעברים הקטנטנים שנותרו להם בנימים החסומים. כך הגוף ממשיך לספק חמצן וחומרי בנין לנקודות הסיום של כלי הדם.
למידע נוסף, אנא פנו לעמוד הבית שלנו שם תמצאו את מגוון תחומי העיסוק והריפוי שאנו מספיק לחולי סכרת.